Tuning vagy teljesítményoptimalizálás?!

A tuningdoboz egy olyan külső tuning megoldást jelent, amely a vezérlőegységből jövő jeleket felfogja, majd azokat optimalizálva küldi tovább a befecskendezésnek. Ez azt jelenti, hogy semmilyen beavatkozás nem történik a gépjármű vezérlőegységébe.
 
Az optimalizálásra azért van lehetőség, mert a gyártók általában 30% körüli, vagy afölötti erőtartalékot hagynak az autókban, illetve azok befecskendezését szándékosan “butítják le”. Ebből a kb. 30%-os tartalékból 15-25% erőtöbblet hasznosítható a minőségi tuningdoboz alkalmazásával a befecskendezési folyamat optimalizálása révén.
 
A teljesítményoptimlazálással ugyanakkor nem lehet olyan extrém teljesítménytöbbletet elérni mint egy hatásosan megírt chiptuninggal. Ezért itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy aki 30-40%, vagy akár e fölötti teljesítménytöbbletre vágyik, az nem fogja megtalálni számítását a POWERTUNING termékekben. A POWERTUNING tuningdobozok 15-25% közötti teljesítményoptimalizációra képesek, azonban ezt mindenféle motorkárosító hatás nélkül. A chiptuningos extrém teljesítménynövelés nem lehetséges pl. a turbónyomás emelése nélkül, amely azonban beláthatatlan következményekkel járhat. Az effajta teljesítménynövelésre legtöbbször persze semmilyen garancia sincs és a sokszor milliós károkat az autó tulajdonosnak kell állnia.
 
 
A fenti cikk megjelenésének időpontja 2015.06.01, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A cikk pontosságáért és hasznosságáért cégünk mindent megtesz, de tartalmukért felelősséget nem vállal.

Főmenü

Termékkategóriák