Chip tuningdoboz

Nem elégedett az autója teljesítményével? Egy-egy előzés során lomhának érzi, nem gyorsul eléggé? Vagy csak szeretné még élvezetesebbé, dinamikusabbá tenni az autóját, de úgy, hogy közben kelljen átalakítani az egész autót? Eláruljuk a titkot, hogyan lehet egy egyszerű kütyü segítségével előhozni a gyári motorban rejlő erőtartalékokat! Kattintson a tovább gombra!
Tovább

Biztonságos teljesítménynövelés = CHIP TUNINGDOBOZ

A chip tuningdobozok minden esetben külső egységek, amelyeket gyári csatlakozók segítségével vagy néhány vezeték forrasztásával lehet az autó gyári rendszeréhez illeszteni. Nem írjuk át a gyári vezérlőegység programját, nem cseréljük ki a motor alkatrészeit, nem tesszük ki nagyobb terhelésnek a motort, mint ami gyárilag engedélyezett. A gyári csatlakozós chip tuningdobozok nyom nélkül eltávolíthatóak, ami után az autó a gyári állapotába áll vissza. Egyszerű… biztonságos…

Honnan a plusz teljesítmény?

Az autógyártóknak járműveik vezérlőegységeinek felprogramozása során rengeteg kritériumot kell figyelembe venniük. Az adott járműnek Szibériában és Afrikában is jól kell működnie, a tengerszinten, vagy akár a 3000 m feletti hegyekben is, nem beszélve a károsanyag-kibocsátási normákról, zajszintről stb. A gyártók a velük szemben támasztott szigorú elvárások betartása érdekében az autókat általában úgy gyártják, hogy akár 30% körüli erőtartalék is kihasználatlanul maradhat bennük. A chip tuningdoboz ezt az erőtartalékot használja ki, javítja a motor hatékonyságát, így növelve a jármű teljesítményét. A hatékonyság-növelés során a motorvezérlő-egység felől érkező jeleket a tuningdoboz digitálisan optimalizálja és továbbküldi a befecskendező rendszernek, de soha nem avatkozik be a jármű hibajelző rendszerébe vagy a gyári vezérlő programba, csupán kihozza belőle a maximális teljesítményt, a legoptimálisabb fogyasztás mellett.

Nem fog megemelkedni a fogyasztás?

Mivel a korszerű dízel chip tuningdoboz nem a bejuttatott üzemanyag mennyiségének növelésével éri el a plusz teljesítményt, hanem a jármű motorjában gyárilag kihasználatlanul hagyott erőtartalékokat szabadítja fel, azaz a motor hatékonyságát növeli, így nemhogy megemelkedik a fogyasztás, de azonos vezetési stílus mellett fogyasztáscsökkenés is elérhető!

Biztonságos a tuningdoboz?

A korszerű dízel chip tuningdoboz a gyári vezérlőegységben megírt program alapján dolgozik, soha nem írja át azt, valamint nem avatkozik bele a hibajelző rendszerbe sem, csupán úgy módosítja a befecskendezéshez juttatott jeleket, hogy a gyári programból a lehető legtöbbet ki lehessen hozni. Ha túl „erős” lenne a tuning az adott autónak, a gyári hibajelző rendszer ezt jelzi, ekkor speciális program segítségével átállítható a tuningdoboz, így elkerülve az esetleges túlterhelést.